Cauta in blog
Categorii de bloguri
Ultimele postări
O scurta Istorie a cafelei!
Despre cafea si etimologia cafelei!
Tipurile de boabe de cafea pe plan mondial!
Procesul de Prajire(Torefiere) al Cafelei!
Ce este cafeaua decofeinizata si care este procesul de obtinere a ei?
Postari populare
Posturi recomandate
Etichete de blog
Postări arhivate
Autori de top
-
Catrinel Banu 8 Postări Vizualizați postările
-
Cafea ZAVIDA cu Aroma Pumpkin Spice de la TopBlend!
Cum se produce cafeaua aromată ZAVIDA?
Cafeaua Zavida Pumpkin Spice este prajita si aromatizata cu o combinație a acelor condimente delicioase „calde”: dovleac copt cu scorțișoară, nucșoară, nuci pecan prajite.
Dovleacul – un superaliment neașteptat.
Bogat în betacaroten, dovleacul are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene și antidiabet.
Scortisoara are proprietati antifungice si antibacteriene, astfel ca este posibil sa ajute in acest sens. Aceasta poate interveni si la nivelul bacteriilor din cavitatea bucala, avand rol in ameliorarea halenei, adica respiratiei neplacute. Astfel, poate fi un aliat in sanatatea dentara si bucala. Scorțișoara poate reduce riscul afecțiunilor cardiace.
La persoanele cu diabet de tip 2, 1 gram de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra indicatorilor din sânge. Reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL și al trigliceridelor, în timp ce colesterolul HDL rămâne stabil.
Nucsoara este un condiment popular cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de a ameliora durerea, a calma indigestia, a intari functia cognitiva, a detoxifica organismul, a intari sanatatea pielii, a ameliora afectiuni.
PROCESUL
În cele mai multe cazuri, cafeaua aromată se face prin infuzarea unuia sau mai multor uleiuri aromatizante în boabe. Aceste uleiuri pot fi fie făcute din uleiuri naturale, substanțe chimice aromatice sintetice, fie un amestec al ambelor. Uleiurile naturale sunt extrase din plante sau condimente precum păstăile de vanilie, nucsoara, boabele de cacao, nucile, alunele și fructele de pădure.
Procesul de aplicare a aromei are loc dupa prajirea si degazarea boabelor de cafea. Boabele sa prajesc mediu, intrucat o prajire prea accentuata ar acoperi aroma cu intensitatea cafelei, in timp ce o prajire mai redusa ar acoperi-o cu aciditatea. Apoi boabele se pun intr-un dispozitiv ce le amesteca lent, fara a le deteriora, de tipul rotatoarelor cu tambur sau amestecatoare cu panglica, si aroma este aplicata treptat, de catre un mecanism presurizat ce produce stropi foarte mici, pentru a acoperi boabele cat mai uniform. Procesul dureaza aproximativ 15-30 minute.
In Canada acesta combinatie de cafea ZAVIDA PUMPKIN SPICE cu arome este O CAFEA DE SEZON in lunile de toamna SEPTEMBRIE si NOIEMBRIE!
O cafea boabe pe care dupa ce o bei prima oara nu va mai scapa niciodata din cosul de cumparaturi.
Pe www.topblend.ro puteti comanda produsele originale cafea gourmet ZAVIDA cu livrare in doar in 1-3 zile la cel mai MIC PRET!